workshops-pratende-hoofden

Workshops blijken in de praktijk vaak lezingen te zijn. Gelukkig word ik steeds vaker verrast.

Uitwisseling

Mijn beroepsorganisatie Logeion stuurde de leden in oktober op pad, over het terrein van een indrukwekkend fort. Langs de groene route kregen we pakkende discussiepunten aangereikt. Al lopend wisselden we niet alleen visies uit, maar ook visitekaartjes.
De organisatie activeerde ons om ter plekke met het onderwerp bezig te zijn. Tegelijkertijd werden de mogelijkheden van de ontmoeting goed benut. Top!

Heimelijk

De Wet dba, fiscale eindejaarstips of digitale veiligheid …. Het aanbod aan workshops is groot. Hoe zien ze eruit? Pratende hoofden, volle sheets, mensen die heimelijk op hun smartphone kijken. Herkenbaar? Ik vraag me wel eens af wat het rendement van zo’n bijeenkomst is.

Kennisoverdracht

Stel, u hebt een financieel bureau. En ja hoor, daar komt de tijd van de eindejaarstips weer aan. Kennisoverdracht kan tegenwoordig slim en efficiënt. Daarvoor hoeft uw klant echt niet weg van zijn bureau om naar uw spreker te luisteren.

Win-win

U zou uw klanten kunnen activeren door hen in groepjes cases te laten bespreken. Aan iedere tafel zit een medewerker van uw bureau. Op deze manier wordt niet alleen uw klant er wijzer van, u ook: u krijgt een schat aan klantsignalen.

Verras uw relaties

Bereik met uw workshop meer voor uw klantrelatie en conversiekansen. Vergroot de belevingswaarde en maak de sessie onvergetelijk.
Activeer uw gasten rond het onderwerp, laat ze contact maken met elkaar en met uw medewerkers.
Kortom, doorbreek de gewoonte van de lezing en het eenrichtingsverkeer. Organiseer een workshop die wérkt.

Tip voor workshops

Zoekt u een passende werkvorm voor uw workshop, vergadering of brainstorm? Ik heb goede ervaringen met Het groot werkvormenboek.