Big data gesymboliseerd door grappig miertje

Seo: de onbekende kracht van zoekmachines

Zoekmachineoptimalisatie (seo, search engine optimization) is: via methoden proberen zo hoog mogelijk te komen in de organische zoekresultaten (ranking).
Met goede seo kunnen we het aantal bezoekers opstuwen. Het is niet mogelijk ervoor te zorgen, dat uw website nummer 1 staat in de zoekresultaten van Google. De positie is van te veel en van onbekende factoren afhankelijk.

Geheim?!

Het is niet precies bekend welke algoritmen zoekmachines toepassen. Er bestaan aannames en veronderstellingen. Soms kunnen we ons baseren op berichten van Google. Maar de meeste informatie over de werking van zoekmachines valt onder hun bedrijfsgeheim.
De meningen over seo worden steeds genuanceerder. De essentie blijft hetzelfde: seo werkt het beste wanneer uw bedrijf gewoonweg goed presteert voor de klant. Seo ondersteunt uw bedrijfsprocessen en marketing. Niets meer en niets minder.

Natuurlijke teksten

Zoekmachines zijn slimmer geworden. Trucs om op onnatuurlijke wijze hoger te ranken worden afgestraft. Google besteedt meer aandacht aan tekstkwaliteit. AdFontes Communicatie werkt dus met natuurlijke teksten voor mensen en niet met (verborgen) instructies voor zoekmachines.
Let op: goede vindbaarheid begint met uw toegevoegde waarde voor uw klant! Wilt u vindbaar zijn? Zorg voor een uitstekend gewaardeerd product waarover uw relaties graag vertellen.

Leg een goede basis

De onderwerpsstructuur is het fundament van uw website, nu en in de toekomst. Staat u voor (her)ontwerp en (her)bouw van uw website? Betrek de structuur dan in de zoekmachineoptimalisatie. Dan blijft ook bij uitbreiding van uw website de structuur intact; dit is gunstig voor de zoekresultaten! AdFontes Communicatie biedt daarom met WebSite SEO, keuzeproduct in uw communicatieabonnement, een combinatie aan van zoekwoordenonderzoek en bijbehorende opzet van uw webstructuur.

En sea?

Door een advertentie te plaatsen met Google AdWords vergroot u de kans op hoge ranking aanzienlijk.
Dit verschijnsel noemen we search engine advertising (sea).
Om de terminologie compleet te maken: samen vallen seo en sea onder het begrip zoekmachinemarketing.

(Geactualiseerd in augustus 2014)