klosjes-garen-schrijven-is-kleur-bekennen

 

‘Schrijf eens over een kleur.’ Huh?

Communicatieprofessionals

We zitten met zo’n 25 communicatieprofessionals in een zaaltje boven een restaurant. Voorlichters, tekstschrijvers, afdelingshoofden, fotografen en zo meer. Het is onze netwerkavond. Behalve de gebruikelijke borrel en mooie maaltijd staat ook een inhoudelijke bijdrage op het programma.

Schrijversblok

Vanavond krijgen we een ultrakorte versie van een schrijfworkshop door Nanneke van Drunen van Nankracht. U denkt dat schrijven ons allemaal gemakkelijk af gaat. Misverstandje. Ook wij ervaren wel eens een schrijversblok. Of we hanteren ontkrachtende overtuigingen over onze talenten. Sommige vakgenoten kijken dan ook wat moeilijk deze avond.

Bij de kladden

We gaan schrijven. En lezen vervolgens onze teksten voor. Allemaal, ook de twijfelaars. Na een uurtje is het duidelijk. Iedereen kan schrijven! Prachtige formuleringen en ontroerende verhalen over kleur dwarrelen boven de tafel. Ze boeien ons. En dat is toch wat de bedoeling is: die ander, bijvoorbeeld de klant, bij de kladden grijpen en in het verhaal trekken!

Kracht van verbeelding

Verbeelding en associaties blijken goede hulpmiddelen te zijn bij het schrijven. Dat betekent: uitgaan de eigen beleving, of die van een ander. Beken dus kleur; zintuiglijk schrijven werkt. Ook bij uw blog of uw profiel op LinkedIn.