Organisatiestructuren weg ermee

‘Organisatiestructuren werken beperkend; structuren zetten mensen vast.’
Aldus een interim manager bij een grotere organisatie. Hij zou het liefst de organisatiestructuur overboord gooien.

Organisatiestructuren flexibel maken

Kijk, starre organisatiestructuren loslaten, dat vind ik een inspirerend idee. Voor het grootbedrijf, maar zeker ook voor u in het mkb. U en uw medewerkers kunnen groeien en marktkansen beter benutten.
Deze insteek vraagt om ontwikkel- en verandermentaliteit in het bedrijf. En om managers die ruimte durven geven. Aan medewerkers én aan tijdelijke krachten.

Investering in organisatie loont

U verdient de kost in het primaire proces: de productie of dienstverlening voor uw klant. Het is vanzelfsprekend dat u hieraan prioriteit geeft boven het secundaire proces. Bovendien, als kleiner bedrijf kunt u zich misschien geen vaste medewerkers in staffuncties veroorloven. Immers, u hebt slechts van tijd tot tijd werk voor hen.
En toch is een investering in de organisatie van het werk noodzakelijk om uw product of dienst te laten renderen.

Flexibele schil

Hoe schept u als mkb-directeur de voorwaarden waardoor u alles kunt halen uit uw primaire proces, terwijl u hiervoor een beperkt aantal fte hebt? Maak gebruik van de flexibele schil! Kansen genoeg in de huidige arbeidsmarkt.
Ik zie zo weinig mkb-directies die volop de voordelen benutten van tijdelijke medewerkers of freelancers. Zelfstandig professionals hebben een intrinsieke motivatie voor vak én klant (zie ook een eerder Contextje). Ze zijn inhoudelijk vaak sterk. Zij leveren hun enthousiaste inzet tegen variabele kosten. Wat houdt ú eigenlijk tegen?

Blinde vlek, weg ermee!

Wilt u besparingen realiseren op onderstaande gebieden? Of ‘bedrijfsongevallen’ vermijden? Of er de totale bedrijfsresultaten mee omhoog stuwen?

  • financiën
  • juridische zaken
  • marketing
  • communicatie
  • hrm
  • enzovoort

En beschikt u niet over de benodigde expertise? Verzamel dan goede tijdelijke en freelance specialisten om uw bedrijf heen. Wie? Vraag uw relatie eens naar referenties. Of bezoek een congres of netwerkborrel van zelfstandig professionals. Grasduin op het web.
Bouw een goede band op met deze professionals. En schakel ze in als het nodig is.
Beter nog: geef hen de ruimte af en toe ongevraagd advies uit te brengen. Betrokken freelancers met één been buiten uw bedrijf poetsen uw blinde vlek weg. En zo geven zij ú de kans het verschil te maken!