Open Coffee Den Bosch logo

Open Coffee en fronsende wenkbrauwen

‘Wat heb je eraan; er lopen toch alleen maar zzp’ers rond. Of mensen op zoek naar een baan.’ Commentaar over Open Coffee. Hoe jammer!
Wat zijn uw ideeën over dit wereldwijde fenomeen?

Open Coffee Den Bosch

Sinds de allereerste Open Coffee Den Bosch in mei 2009 ben ik een vaste bezoeker. Waarom maak ik nog steeds maandelijks de vloer van de koekjeshal in de Verkadefabriek onveilig, als ondernemers er weer samen koffie drinken?

Waarom Open Coffee meerwaarde heeft

  • De sfeer is ongedwongen, maar iedere bezoeker heeft (ook) zakelijke doelstellingen en toont een actieve netwerkhouding. Dus als het klikt, kan uw contact al snel meerwaarde opleveren. Als het niet klikt, sluit u aan bij een ander groepje.
  • Regionaal netwerken is over het algemeen rendabeler dan landelijk netwerken, tenzij u een superspecialist bent, natuurlijk.
  • De Open Coffee is een geschikte voedingsbodem voor samenwerkingsverbanden van flexibele professionals. Iets waarvan het hele regionale bedrijfsleven structureel kan profiteren.
  • Grotere bedrijven werken steeds vaker met een ‘flexibele schil’. Als potentiële opdrachtgever kunt u ontspannen kennismaken met kleinere ondernemers in de regio om te bezien of u de ander sympathiek vindt en vertrouwt. Misschien een betere methode dan de website met anonieme freelancers raadplegen?

En de business?

De meeste netwerkclubs leveren niet direct opdrachten op. De Open Coffee is hierop geen uitzondering. En toch: mijn eerste opdracht kwam wèl uit de Open Coffee! En zelf heb ik er vaak genoeg bedrijven aan elkaar voorgesteld. Soms zelf met rechtstreeks zakendoen tussen hen als gevolg!

Kortom

Vooralsnog rendeert Open Coffee voor AdFontes Communicatie. Ik vind het een onderschatte en duurzame schakel in de keten van mkb-bedrijven in de regio’s. Hoe denkt u hierover?