Modereren tijdens Vegamaal met een verhaal Impressie van een middag die smaakt naar meer!

Op 21 september 2013 genoten bijna dertig belangstellenden van een flinke portie gastvrijheid en heerlijk eten in Sittard. Het gezelschap verdiepte zich in voedselkeuze. Motto: ‘Vegamaal met een verhaal’. Ivonne Smit van AdFontes Communicatie mocht de slotdiscussie leiden. Modereren blijft verrassend en leerzaam!

Hongerige Stad

In haar presentatie maakte initiatiefneemster Marlies Notermans het gezelschap onder meer vertrouwd met het gedachtegoed van Carolyn Steel, die het boek ‘De Hongerige stad’ schreef. Europarlementariër Bas Eickhout (GroenLinks) sprak de aanwezigen op een video toe. Aline Ploeg was verantwoordelijk voor een verrassend lekkere maaltijd zonder vlees. Gastheer Bert Ramakers van de Ophovenerhof verzorgde een rondleiding op het terrein van zijn zorgboerderij.

Consumentenmacht

Tijdens de gangen discussieerden de aanwezigen over voedselkeuzes. Wat heb ik veel geleerd deze middag! Mijn serieuze interesse in voeding is aangewakkerd, en vooral het besef dat de consument meer macht kan en moet pakken op dit vlak.

Modereren tot slot

Ten slotte mocht ik de eindevaluatie leiden. Er was alom waardering voor het programma van die middag. Sommigen hadden voor zichzelf actiepunten rond voeding geformuleerd. Er bleek zelfs interesse voor een vervolg. Initiatiefneemster Marlies Notermans heeft dus het nodige om op te kauwen!

Een verslag van mijn hand is te lezen op de website van een sponsor en op de site van Baas op eigen bord.