Discutafel podcast op Podbean

Ik ben trots op de Discutafel podcast! Sinds 1 maart maak ik tweewekelijkse uitzendingen onder het merk Discutafel. Ik geloof in dit communicatiemiddel!

Eigentijds communicatie-instrument

Met zo’n ‘radio-uitzending op afroep’ bent u altijd een genodigde gast voor uw luisteraar. Immers, hij bepaalt zelf wat hij wil horen, en wanneer. En als podcastmaker hebt u zelf de content in de hand. Kortom, het is een communicatie-instrument van deze tijd, waarin ieder controle wil over de eigen gegevens. Bedenk wel dat er analogie is met met Twitter of Instagram: u bereikt alleen degenen die het medium hebben omarmd.

Podcastmaker

180426 Ivonne Smit van Discutafel in Studio Wawona 3 600x600Discutafel staat dicht bij mij als persoon. Het merk is ontstaan vanuit mijn persoonlijke activiteiten en expertise in natuurvriendelijk tuinieren en permacultuur. Zeg maar: duurzaamheid. Hoe afgesleten dat woord ook lijkt.
Daarnaast heb ik radio altijd een toverdoosje gevonden, veel meer dan tv of andere beeldmedia. Ooit had ik een programma bij de lokale omroep en ik heb vaker geroepen: zoiets ga ik weer doen!

Discutafel was bedoeld als iets voor erbij, een uitdagende hobby naast het communicatiewerk. Dacht ik.
Maar als ik iets oppak, probeer ik het goed te doen. En het is best wel serieus geworden allemaal. Ik ontwikkel mij tot een podcastmaker!

Monteertechnieken

Intussen heb ik één en ander opgestoken over de benodigde software, geluids- en monteertechnieken. Die vind ik soms complex. Dit leerproces deed ik grotendeels op basis van zelfstudie, want dat ligt mij goed. Een adviessessie bij de Podcastvrouw deed de rest. Ik blijf leren. Het opstellen van scripts en praten in een microfoon gaat mij soepeltjes af.

Merk van ViatriX

Discutafel is leergierig, positief-kritisch en nuchter over ecologisch tuinieren en permacultuur. Het is, net als AdFontes Communicatie, een merk van ViatriX. Voor de podcast werk ik samen met Marlies Notermans. Zij draagt inhoudelijk bij. Ik verzorg redactie, productie, publicatie op online platforms en promotie. Ik ga geregeld op reportage. We opereren als onafhankelijke redactie en staan open voor samenwerking met derden. Het maken van zo’n uitzending is geweldig leuk, voor de eventuele geïnterviewde en voor mij!

Wereldwijd

De Discutafel podcast is Nederlandstalig en intussen te beluisteren vanaf verschillende plekken op het wereldwijde web, zoals:

Ook via AdFontes Communicatie

Zo, dat is weer een erg aantrekkelijke communicatietechniek erbij. Als opdrachtgever kunt u van deze aanwinst profiteren, bijvoorbeeld via het AdFontes Communicatieabonnement. Voor advies en (assistentie bij) opnamen kunt u bij mij terecht.
Nieuwsgierig? Beluister eens een aflevering. Ook wanneer tuinieren of permacultuur niet uw ding is, realiseert u zich snel de mogelijkheden van podcasting voor uw onderneming. Extern, en ook intern!